Upute za korištenje

1. REGISTRACIJA I PRIJAVA

1.1. Registracija

Da biste postali korisnik oglasnika OGLASISE.EU prvo se trebate registrirati. To možete učiniti klikom na sličicu „ČOVJEČULJKA“ u meniju na vrhu stranice. Podaci koje je potrebno upisati su:

  • Korisničko ime
  • Važeća e-mail adresa
  • Šifra/Lozinka

Nakon što ste upisali potrebne podatke, potrebno je kvačicom označiti da prihvaćate uvjete korištenja te kliknuti na „Registriraj se“. Nakon toga će na vašu e-mail adresu stići link za aktivaciju te trebate kliknuti na taj link kako biste završili proces registracije.

1.2. Prijava

Prijavu na oglasnik OGLASISE.EU možete izvršiti klikom na sličicu „ČOVJEČULJKA“ u meniju na vrhu stranice upisivanjem korisničkog imena i lozinke koje ste odabrali prilikom registracije.

2. PREDAJA OGLASA

Kako biste predali oglas, kliknite na link „Postavi oglas“ koji se nalazi na vrhu ekrana desno. Nakon toga potrebno je proći 4 koraka: Vrsta oglasaKategorijaOsnovno i Detalji.

2.1 Vrsta oglasa

U prvom koraku odabirete vrstu oglasa. Oglas može biti prodaja, kupnja, najam, poklanjam, zamjena, nudim i tražim.

2.2. Kategorija

U ovom koraku odabirete kategoriju i podkategoriju oglasa. Npr. želite li predati oglas za prodaju auta, prvo kliknite na „Auto moto“, čime će se otvoriti mogućnost odabira podkategorije gdje ćete odabrati „Osobni automobili“.

2.3. Osnovni podaci

U ovom koraku upisujete osnovne podatke o oglasu. Osnovni podaci koje treba upisati razlikuju se ovisno o kategoriji i podkategoriji oglasa koje ste odabrali.

Sva polja označena zvjezdicom * su obavezna. Pojedina polja imaju padajući izbornik koji se otvara klikom na polje. Polja s padajućim izbornikom označena su simbolom strelice okrenute prema dolje.

Nakon unosa osnovnih podataka u mogućnosti ste dodati i detalje ako imate za spomenuti neke dodatne stvari koje ne spadaju u opis oglasa.

2.4. Dodavanje fotografije i videa

Fotografiju možete dodati klikom na dugme u kojem piše „Dodaj datoteke“, čime će se otvoriti preglednik na vašem računalu gdje zatim odaberete fotografiju i kliknete „Open“.

Drugi način dodavanja fotografija je da kliknete lijevom tipkom miša na fotografiju na vašem računalu i povučete je u okvir u kojem piše „Dodaj fotografije“.

Maksimalni broj fotografija je 10, a maksimalna veličina je 5MB. Stranica podržava sve standardne formate fotografija.
Fotografiju možete ukloniti klikom na X u njenom gornjem desnom uglu.

Za dodavanje videa potrebno je samo postaviti link na npr. YouTube video u obliku: https://www.youtube.com/watch?v=RiXdDGk_XCU

3. PRETRAŽIVANJE OGLASA

3.1. Pretraga prema kategoriji oglasa

Oglase možete pretraživati na dva načina:

1. U search baru na vrhu stranice:

2. Pomoću widgeta sa lijeve strane: