8171m2 – Karlovac. veće investicijsko ulaganje
  • 25. srpnja 2022. 16:12
  • Zagrebačka, Hrvatska
3,064,125 

ZEMLJIŠTE U GRAĐEVINSKOJ ZONI U KARLOVCU POGODNO ZA VEĆE INVESTISIJSKO ULAGANJE

Zemljište se nalazi u građevinskoj zoni u Karlovcu, obuhvaćeno je važećim Generalnim urbanističkim planom grada Karlovca koji se može pogledati na službenim stranicama grada, dozvoljena je mješovita gradnja označena oznakom M3(3) ( poslovne stambene visoke zgrade, javni projekti obrazovnih, sportskih, kulturnih, socijalnih, vjerskih i sličnih sadržaja. Upisano je kao k.č. 907/1 površine 7721 i k.č. 907/2 površine 450 m2, obje u k.o. Karlovac II. Vlasništvo je čisto, bez tereta.

Karlovac ima 4 rijeke: Kupu, Dobru Mrežnica i Koranu, a zemljište je smješteno oko 300 m od toka rijeke Korane. Sve 4 rijeke turistički su atraktivne, pružaju velik broj turističkih mogućnosti: ribolov,rafting na Dobri, Kupi ili Mrežnici, kupališta, veslanje ili samo odmor, čime se otvara mogućnost izgradnje pratećih turističko – poslovnih objekata i objekata za zdravstveno turističu djelatnost
Dobro je povezan cestovnim i željezničkim prometom sa Jadranskom obalom i svim europskim državama, od zračne luke “dr.Franjo Tuđman” u Zagrebu udaljen je samo 50 km ( 30 min. vožnje autom)

Zemljište naliježe dužinom od 106 m na k.č. 4296 k.o. Karlovac II koja je u vlasništvu grada Karlovac, u naravi je sada neasfaltirani Put Davorina Trstenjaka i trasa buduće obilaznice oko starog dijela grada zvanog Zvijezda, na kojoj će biti ugrađena sva potrebna infrastruktura.
K.č 907/2 smještena je uz prilazni put do Šumarske škole koji će također biti asfaltiran i uređen u sklopu izgradnje obilaznice ( od škole je zemljište udaljeno 70 m.)
Zvijezda je naziv za najstariji i središnji dio grada Karlovca, tzv. karlovačku tvrđavu, koja je izgrađena u 16. stoljeću kao renesansni fortifikacijski sustav karakterističnog šesterokrakog oblika, u postupku je kompletne restaruracije sredstvima EU fondova,turistički atraktivna kulturna baština grada Karlovca ,RH i EU i kao takva razmatrana je prošle godine u Bruxellu.

Nakon planiranog izmještanja sadašnjih naplatnih kućica u Karlovcu obilaznica oko Zvijezde bit će direktno povezana sa novom lokacijom naplatnih kućica i autoputa. Zainteresirani onvestitor može dobiti kompletan uvid u projekt u odjelu građevinarstva u Karlovcu

Aquatika – slatkovodni akvarij- izgradnju sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, turistički atraktivan,najpoznatiji u ovom dijelu Europe, smješten na suprotnoj obali od lokacije zemljišta.

800 m južno od lokacije zemljišta nalaze se hoteli na rijeci Korani, kupalište Foginovo( jedino registrirano riječno kupalište u RH), u blizini je i sportska dvorana te šetnica, odnosno rekreacijski centar uz rijeku Koranu i Park dr. Franje Tuđmana.
Cijena zemljišta je 50 €/m2, dogovorena sa svim upisanim suvlasnicima.
Potencijalni investitor može osobno učestvovati u donošenju provedbenog urbanističkog plana sa svojom idejom gradnje, u skladu sa GUP-om, a Grad Karlovac otvoren je za ideje. Lokacija je idealna za izgradnju luksuznijeg staraškog doma ili zdravstveno rekereacijskog centra radi okolnih velikih uređenih zelenih površina ( parkovi, šetnice, arboretum, teniski klub, konjički klub)

Pregled

  • Cijena u HRK : 408550
  • Cijena u RSD : -----
  • Cijena u KM : ----
  • Stanje : Novo
  • Raspoloživost : Dostupno odmah

Značajke:

  • 1. isplativa investicija
  • 2. izuzetno dobra lokacija

Ostavite recenziju